kvällens peptalk.


jag hade lagt upp kvällen så bra, äta, plugga, träna, bada, SEN titta på teve..... det gick jättebra, är klar med
pluggandet nu, men det innebär dessvärre att jag har en hel timme på mig tills The killing börjar på teve haha..... vill inte träna en timme, eller överhuvudtaget...... fan vad lat jag är haha, men på sommaren har jag nästan aldrig lust att träna, det är för varmt och jag vill bara passa på att njuta istället. så skall jag göra det, eller skall jag träna?? hmm.... ja, det var dagens stora fråga det ;-) har en godisskål som är väldigt lockande och står i bokhyllan tre meter bort..... MEN I shall not....... äh, vad fan, jag behöver lite energi.... det BLIR träning.... ja!! Nu hoppar jag upp.... bannemig! nu! ;-) (fan vad man behöver peppa sig själv ibland haha)...

känner mig riktigt duktig som gjort klart allt inför morgondagens seminarium. vad gör det om man är ute i sista minutet, bara det blir gjort? ;-) bra gjort charlotte! (klapp på axeln och så) :-)

undrar om man kan köpa den där energidrycken någonstans föresten? så himla fin ju! :-) skulle va snyggt att ha ett lager hemma i kylen, inte för att jag är så mycket för energidrycker i allmänhet haha, men den är ju bara så fin! ;-)

varm dag i solen


hemma efter en varm dag på stan! satt ett par timmar på soleos uteservering på våghustorget och lapade loka citron, kaffe och lite lite sol :-) mys! pratade lite om morgondagens seminarium som vi har i skolan annars mest om annat haha..... orka tänka på skolan när det är sommar och fint väder liksom? Blev en sväng till blodcentralen efteråt och lämnade plasma plus tog en fika även där. köpte inga skor efteråt, bättre att spara pengarna till semestern..... nu är jag hemma, som sagt, har precis tagit en kall dusch och ska fixa iordning lite middag.... få se vad som hamnar på menyn idag? kanske pasta med pesto, köpte grön pesto igår, det är nog bland det godaste jag vet, nästan. iallafall när det kommer till vardagsmat. så enkelt att bara koka pasta och blanda i peston och eventuella tillbehör i efteråt! snart är det helg igen, så skönt, bara fredagen i skolan kvar nu!

god frukost med söta små saker.



sitter och äter frukost och bläddar lite i den nya boken som jag fick igår... så mycket man vill prova på att baka nu! äter rmin himla gröt trots att jag är så trött på den haha, men idag har jag spejsat till det med en smoothie, minnsann ;-) ska ner på stan om någon timme, har en lunchdejt! Kul! ;-) ska försöka att inte få panik över värmen idag, får sitta i skuggan, haha! får se om jag kan boka in en ny tid på blodcentralen också.... får ju ändå hundra spänn varje gång man är där och jag har spanat in ett par söta rosa skor H&M som går på just det, så det vore ju perfekt med ett par "gratis" skor :-) får se hur det blir......kram

(är på lite bättre humör idag som tur är... ska försöka få det att hålla i sig. får nästan mer ångest när jag skriver om privata tankar och känslor än bara ytliga, men samtidigt tycker jag inte att det är någon mening med att ha en blogg där man bara visar det som är bra och det ytliga liksom.....om ni förstår hur jag menar. alla människor har ju känslor och är inte bara en sak. ibland är ju livet bra och ibland dåligt, och allt borde ju få komma fram eller hur, inte bara en sida av livet?)

eller vad tycker ni? om det nu är någon som läser den här bloggen förutom min fina mamma då, haha ;-) kramar!

och du försöker hålla masken...

dagens låt.

å en till....


smoothiepaus och ny kokbok :-)


jordgubbar och blåbär är godast... :-)

ligger och dricker en smoothie jag har gjort på vanlig apelsinjucie, frysta jordgubbar och blåbär. så gott! man behöver inte ha yoghurt i, blir lika gott ändå :D hade tänkt att hyra black swan också, men den kommer tydligen inte ut på dvd förrens om en vecka. har velat se den länge nu.... bara å vänta! i övrigt så har jag mest slappat hela dagen, har varit sjukt varmt, så man orkar ju inte göra så mycket... får gärna bli lite svalare nu, i alla fall tills jag har semester, då får det bli varmt igen! :-) fick en superfin kokbok hem på posten idag, present från snälla mamsen.... eller kokbok och kokbok, bakbok kanske man skall säga? innehåller recept på bla glass, macaroons och söta små muffins.... kanske visar bild sen :-) redan torsdag imorgon, veckorna går så himla snabbt på somrarna tycker jag........ ska nog plugga lite mera nu...........hejdå och så i sommarvärmen! :-)

tisdag

Phu, idag är det varmt! har haft några personer här från com hem (tror jag?) som har installerat bredband i lägenheten, så har fått varit ute och knallat ett par timmar mitt på dagen. (har redan mobilt bredband så kommer inte använda det, men det är något som de göra i alla lägenheter).  var ganska skönt att få komma hem och lägga sig på sängen och chilla när det var klart. hade bokat en tid på blodcentralen för att lämna plasma vid två, men jag orkade inte gå ut igen när jag väl kom hem haha....... har ätit nu och druckit massa juice, slut på energi..... funderar på att bara ta det lungt resten av kvällen, kanske plugga lite och kolla på nån film? Lite godis skulle vara gott också, men ska nog försöka att hålla mig.... fast lite lakrits kan ju inte skada? ;-)

är ledig ändå fram till fredag nu, har ett seminarium då bara där vi skall diskutera några frågor i det ämnet som jag läser nu.....

todays musika

.....................

.............................

...................................

har ett väldigt konstigt humör idag. är både apatisk, rastlös, trött, övertrött, uttråkad och lite smått manisk. kanske lite spastisk också. haha. ne, skojjar bara... dags att sova!! tror jag.... godnatt!

lite sånt som man måste få ur sig ibland bara...


istället för allt som jag hade i mig om dagen och först skrev om så tar jag bort det nu och så skriker jag istället AAAAAHHHHHHHHhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh**** och..............

nu skall jag bli positiv igen ;-P

har precis ätit en supergod pastasallad som jag har gjort själv. köpte halloumi idag (sommarfavorit nummero ett!), och så blev det räkorna till som jag köpte för ett par veckor sedan. ja dom har legat i frysen då, så dom blev ju färska när jag tinade dem..... höll för övrigt att flippa ur på systembolaget när jag inte fick köpa vin som jag  tänkt unna mig för första gången på typ ett halvår...... pga av att legitimationen gått ut..... ghaaaa....................... i dont need this................. ;-)
ska lägga mig och bara ta det lungt resten av kvällen nu....andas lungt och fint och komma ner i varv.... äntligen.... ;-)

tror jag behöver en riktig urladdning snart..... öl och mina fina tjejkompisar, ja tack!!!! ;-P saknar som en idiot!

flippa ur på systembolaget, är det ínte lite alkisvarning på det föresten? ;-P asg.... ;-)

***Fotnot; det var mest klag på min dag i skolan (men jag är inte helt bekväm med att lämna ut mina allra innersta tankar och känslor här i bloggen...... får nog typ ta och skaffa en hemlig blogg som kompliment istället för att bara skrika ut min ilska ibland ;-)) kram på er!


I´m a good girl.


är hemma igen efter en mysig helg på landet. har haft det så bra men det är alltid skönt att komma hem till sin egna lilla vrå :-) Har städat, packat upp, diskat, betalat räkningar, tittat lite i boken vi skall ha i nya kursen som börjar i morgon samt hunnit längta litegranna till skolan... jag är nog en ganska duktig tjej ändå. knappt en droppe alkohol drack jag heller inte i midsommar, eller jo, ett par glas vin, men det räknas ju knappt ;-) fick en supergod paj med västerbottenost med mig hem som jag suttit och mumsat på i två omgångar här.... så gott!

Nu blir det snart sängen och så hoppas vi på en bra måndag! Kram

Midsommar


M
idsommar och ledig, så skönt! hade en mild form av ångest igår som kändes jättejobbig och slutade med tårar på kvällen, men idag känns det lite bättre och det beror på en speciell händelse, men den tänker jag behålla för mig själv, än så länge.. kanske berättar mer om det en annan dag... den som lever får se ;-)

hoppas att alla har och får en supermysig helg, ta det lungt, drick inte för mycket och var snälla mot er själva och varandra! (tant charlotte ;-)

Så var det avklarat....

åååå, vad skönt! har varit i väg nu på morgonen och gjort prov i skolan. provet var superlätt tyckte jag (fast jag hade hört att det skulle vara svårt), svarade på allt och tom VG frågorna vilket jag ej brukar göra..... tror på ett G+ eller kanske tom VG!! :-)) Skönt att ha saker bakom sig tycker jag...... glad att jag tog den lilla extra tiden igår och iförrgår till att plugga, det gjorde nog en hel del, skönt att slippa sitta och gissa på vissa frågor, det känns inte helt bra. nu kan man slappna av ett tag till nästa prov! vi kanske tom ej skulle ha prov i nästa kurs, utan bara inlämningsuppgifter, extra bra!! :-) jag börjar bli riktigt sugen nu på att bli klar med skolan och kunna komma ut och söka jobb och att jobba och tjäna pengar! Inte bara att tjäna pengar, utan faktiskt komma ut i arbetslivet och göra något bra. jätteskön känsla att vara på väg mot något riktigt istället för att bara flyta runt och inte veta vad man vill göra i livet, som jag har gjort så länge! Framtiden ser ljus ut, (hoppas jag!!) :-D

Dont hurt me.


jag blöder som du, så snälla skada mig inte
jag gråter som du, så snälla gör inget dumt
jag drömmer som du, så om du vet hur det känns att få något krossat, gör inte så mot mig
jag försöker att leva, precis som du, så snälla förstör inte för mig
jag älskar som du, så om du någon gång älskat, låt mig få älska precis som jag vill
låt mig få vara den jag är, släck inte hoppet som bor i mig, i min själ
för jag kan gå tusen mil för dig, så säg till om du inte tänker vara där.

Det här är..

Dagens låt.

Nya hårfärgen.



Får duga! luktar riktigt gött i alla fall och håret ser mycket friskare och glansigare ut..... skönt! trimmade det lite på sidorna också så nu kan jag leva med min frisyr... såg riktigt hemskt ut innan! ;-)

Loreal récital preferance guldblond 7.3 heter i alla fall färgen.

har bulgur och kyckling på spisen nu och tänkte göra en bernesås till, så hungrig har bara ätit frukost idag!! kanske därför jag är så blek på bilderna ;-)

Färgar.

har ätit frukost, bläddrat igenom nya VR som kom på posten och pluggat. sitter nu med efterbehandling i håret då jag fick för mig att färga håret. har haft en gammal hårfärg över sen förra gången jag färgade hemma som fick komma till användning idag. blev ganska bra, hade inte i färgen så länge så det blev inte lika mörkt som förra gången. note so self, bara en kvart, inte 30 minuter! typ lite guldblontbrunt blev det det nog. måste verkligen klippa mig snart igen också.... har inte en riktigt klok frilla nu....


typ lite så här blev det nog, som jag hade förrförra (?) vintern.... fast det här är nog lite mörkare än det blev nu... men jag gillade verkligen den färgen jag hade då, synd att man är så dålig på att skriva ned vilka färger man använder, tror det kan ha varit Wella intensivtoning guldbrunt (?) och jag köpte den typ på willys! använde loreal preferance guld honings blond (? haha....) den här gången... har redan slängt förpackningen ;-)

Hemmagjord glass & desperata hemmafruar.

jag snubblade precis över ett superenkelt recept på hemmagjord glass i en annan blogg, så jag tänkte ta mig friheten att sprida det ytterligare, så enkelt och glassen såg verkligen jättegod ut.

3 ägg
3 dl vispgrädde
2 dl florsocker
blåbärssylt.

vispa grädden tills den blir fast, blanda sen ner de andra indigrienserna, häll i en plastbunke och ställ minst 4 timmar i frysen. njut!

perfekt om man har dessa ind. hemma men inte har glass, eller om man vill göra glass utan massa tillsatser i, eller helt enkelt vill göra god hemmagjord glass! ;-)

ni hittar bild på glassen och receptet här. jag blev jättesugen på glass när jag såg den fina bilden! :-)

jag råkade somna förut när jag plugga haha, så vaknade för någon halvtimme sen.. tror jag har ett överblivet glasspaket längst ner i frysen som jag ska rota fram och titta på Real housewifes (även fast jag får typ epilepsi av de botoxförvirrade psykopaterna) och sen bachelorette (även fast jag tycker det är lite halvtråkigt, bara kul att se i slutet vilka som blir ihop ju, haha). Äsch, det kan bli en ok måndagkväll.





Jag låter...


kissen visa vad jag fick för fint i posten idag. Nya Amelia och en superfin vristlänk med en rosa ängel på! Tack snälla mamma för det fina smycket, kommer använda det jämt i sommar! :-)

funderar på att svänga ihop en sallad nu och sen hit the books.... dock har jag ingen romansallad kvar hemma och jag känner inte för att gå till affären idag då jag ser ut som skit  i håret, så det kanske får bli något annat....


gårdagens sallad såg ut såhär, orkade inte ladda upp en egen bild igår. har vääärldens godaste vitlökssås från Knorr, som tyvärr tar slut alldels för fort haha... ;-)

Lackat och klart; rosa!

Budget. 25-99 kr.

 
- Mavala har bla vegas pink, south beach pink, freshy, och flamingo pink. ca pris 45 kr.


- isadora har supersnygga power pink (som jag kör med just nu). ca pris 49-69 kr.


- Depend har många fina nyanser, vet inte vilket nummer det första är, men är, men det andra är 164 och är så snyggt med silver/rosa glitter i! :-) de är bland de billigaste och ligger på ca 25 kr styck.


-H&M har riktigt fina lack till budgetkap priser, kostar typ 29 kr.


-Viva la Diva är också riktigt billiga och har många nyanser att välja mellan.  tyvärr är dom ganska tjocka och krämiga i konsistensen, men det passar ju bra om man bara vill måla ett lager. ca pris 35 kr.

Mellanprisklass. 99-139 kr.

-China glaze har också många fina lack i roliga nyanser! kan säga att de ligger i mellanpris klassen, runt 100 kr brukar de kosta.


- Make up store har bla fina Ebba (bild 1), Elina och Marlene. ca pris 125 kr.


- Orly har rosiga Blushing bud. Så fint!

En lite högre prisklass. 139-249 kr.


-Essie har många superfina lack, ca 140-150 kr.


- Så även O.P.I som är riktigt bra med vackra flaskor och fina namn, bla fina Short story, strawberry margarita och sheer romance.  ca pris 150 kr.


-Superfint nagellack "Sugar gloss nummer 173" från Chanel, ca pris 249 kr.

Erkänn att ni blir sugna på rosa nu! ;-)

Dyrt men fint; Dior, Essie och O.P.I!


Rosa lack & frukost

vaknade klockan tio idag och nu har jag ätit frukost, den vanliga fiberhavregrynsgröten haha... jag äter alltid samma frukóst, gröt med soyamjölk och ett glas juice och vitamintablett :-) tycker man står sig så länge på gröt och blir mätt fort. lite senare idag tänkte jag tipa som snygga budgetnagellack (ja, det blir lite yta här i bloggen idag). det är ju inte alltid man har råd med det dyraste, men det finns riktigt fina nyanser även bland de med lägre priser :-) jag älskar ju rosa och speciellt på sommaren, så det kommer bara bli rosa lack hehe :-) finns några riktiga godbitar där så håll utkik om ni vill ha tips!

Accessora



Har sin sommarrea nu. det här är mina favoriter! varför äää man fattig??? ;-P

fina grejjer eller hur!? :-)

prisexempel; ring från Bohemian luxury 111 kr, leopardmönstrad sjal 197 kr, rött armband (finns dock bara i svart kvar) 197 kr, doftljus voluspa 99 kr, svart nagellack Essie 104 kr, smyckesskrin 148 kr, badolja Cake beuty 104 kr, orange armband Mint 99 kr.

prov

framflyttat en dag. phu, lite mer tid att plugga m a o, skönt!! har sovit ett par timmar, vaknade precis och fått sms av en i klassen... lyssnar på musik nu och funderar på att svänga ihop något gott att äta.... sugen på muffins som sjutton är jag också men vet inte om jag orkar baka haha.... då får man skylla sig själv ;-) har massa äpplen hemma så skulle vara perfekt med just äppelmuffins... hmm.....

är så himla FEST sugen också, längtar till juli, då har jag en grillfest att svänga löss på iallafall... måste planera inte lite annat sköj med tjejerna också....



vi har ju inte dansat omkring med cosmopolitans i handen på länge :-)

ikväll tittar på jag "All the boys love Mandy Lane" på TV11. Tyckte inte att den var så bra första gången jag såg den men ska ge den ett nytt försök. funkar att titta på i alla fall, superdålig var den inte så ;-P

rent hemma och mat i magen ♥



dagens middag, räksallad med gurka, babytomater, paprika, romansallad, groddar och vitlökssås. så gott. ♥ nu ska jag plugga lite, städade lite innan maten också så det är i alla fall rent och fint här hemma, har mycket lättare för att slappna av och ta tag i saker då, utan att gå och tänka på att man skall eller måste städa :-)

jag köpte 500 gram lyxräkor (undrar om det heter så?) på ICA för bara 49 kr, tyckte det var ganska billigt och dom är färdigskalade och stora och fina, bara att tina upp, så goda var dom! kommer räcka till flera middagar!

lyxräkor hette dom, har kollat nu, och märket heter "Pandalus", genomskinlig påse. bra att skriva upp så man kommer ihåg! ;-)

Bra väder



har tränat. ätit frukost och slötittat lite på nån film på teve... funderar på att svänga ihop en sallad snart, köpte räkor igår, skall bli så himla gott med en riktigt fräsch räksallad, var så himla länge sen jag åt det. svalt och skönt ute idag, underbart, jag tycker det är skönt när det är lite kallare, för min lägenhet blir som en ugn när det är varmt ute! om man inte är i stan är det dock skönt när det är varmt, såklart :-) måndag-tisdag skall det dock bli lite varmare igen verkar det som. gud vad vuxen jag börjar bli.. pratar väder och allt.

dagens bästa låt :-)

nu regnar det här.

Every accomplishment starts with the decision to try.

har nyst som en tok hela kvällen, börjar bli jobbig den här allergin, kan väl sluta snart tycker jag?? Köpte lite godis efter mathandling på ica, så ikväll blir det lördagsmys framför nån film med godispåse haha... men det är ju faktiskt lördag och jag har (nästan) varit duktig hela veckan... :-) lite måste man unna sig också! får se om jag pluggar lite också..... vill klara provet nästa vecka.

bra ordspråk va? ibland räcker det faktiskt med att försöka så klarar man faktiskt av det... :-) förra veckan så hade jag knappt läst något till provet, men tänkte att "jag går dit ändå och skriver, går det så går det, och inte så har jag iallafall försökt". och jag klarade det ändå fast jag var helt säker på att jag inte skulle göra det. Man behöver inte vara bäst och superförberedd jämt och ständigt (även om det underlättar, och man skall såklart försöka att vara det, men ibland orkar eller kan man inte), utan det duger med att man försöker så kanske det går ändå! vi kan ofta mer än vad vi tror och det är genom att våga försöka som vi utvecklas och blir starkare!

Nu är jag värd lite godis och mys, trevlig lördagkväll! :-)


Ingen bra idé...



jag har fortfarande inte kommit iväg till affären haha... fick för mig att klippa håret efter duschen, och resultatet blev nog sådär.. jag och mina himla ideér, alltid är det något som skall fixas.... blev typ lite snett på sidan och så måste jag ha klippt helt tokigt för håret blev fan ännu risigare efteråt haha.... fast jag tog bara någon centimeter typ. måste bli ett riktigt frisörbesök nästa gång, har utväxten från helvetet också. synd att det skall vara så dyrt bara... köpte en frisösax för några veckor sedan, och första gången jag klippte mig så blev det faktiskt riktigt bra... men jag gjorde det nog för tätt inpå nu.... skulle ha väntat några veckor till.........

Nej, nu blir det till å gå ut, har skrivit en fin liten inköpslista haha..... kycklingfile´, ägg, ris och grönsaker.....

fick för övrigt ett fint litet sms förut där det stod "du kommer att få ett sms om att hämta paket inom 1 vecka. hemligt. kram".

Sånt kan verkligen lysa upp en smådeppig dag om inte annat. :-)

kram

YEY!

Sålde precis några biobiljetter så får in lite cash på mitt konto idag.... köpa maaaaat!!! :-)))))))))))))))))))))) (haha, starving girl....:-)

jag måste skicka tillbaka ett paket till H&M också, ett par grejjer som inte satt som de skulle tyvärr.... klänningarna som jag beställde i rosa var väldigt stora i storlekarna, small var för stort för mig.... så får skicka tillbaka den i medium jag beställde till mamma, och så får hon ta den i small.... men som tur är är returavgiften förbetald hos H&M, bara att klistra på lappen de skickar med och lämna tillbaka där man hämtade ut. så smidigt.

måste nog fixa iordning mig lite nu, har inte ens ätit frukost än och klockan är halv ett. hjälp! fastnar alltid framför facebook och bloggar haha...

våra vänners liv



är en serie som jag verkligen blir mer och mer sugen på att kolla på! den går ju tyvärr inte på teve längre, men finns att köpa på dvd. har hört massa bra om den, folk som sett den verkar ÄLSKA den!

ny tjej

hallooo bloggen :-)

Idag mår jag mycket bättre än vad jag gjort de senaste två dagarna... sjukt att det kan vara sån skillnad ibland... (och nej, jag är inte bipolär, haha). allt som behövdes var nog lite (mycket) sömn, mat, vatten och vitaminer så är man back on track igen.... måste verkligen lära mig att undvika fallgroparna för att inte må dåligt.... det är viktigt att ta hand om sig, man har ju bara en kropp faktiskt.

hade den sjukaste drömmen inatt apråpå annat, drömde att jag var i mammas hus och så skulle vi ha en modevisning där och någon fest. det var fullt med folk, och allt jag kunde tänka på var att en kille som jag var kär i skulle komma dit haha... så jag sprang omkring och letade kläder att ha på mig, men det fanns bara jättefula gamla kläder i mitt gamla rum, och när jag kommer ner dit för att byta om så står det en jäkla stylist och rotar i min garderob. jag blir arg och säger att jag måste faktiskt ha mina kläder nu, men då säger hon "det skiter jag i, jag måste leta kläder till min modell" och så tar hon fram det enda fina plagget i garderoben, en ljusfärgad blus och river sönder den och säger att det skall bli en kjol. jag blir så arg att jag vill döda henne, haha, och sen går jag tydligen och hämtar ett gevär och skjuter henne i benet/höften (fast jag hade typ för avsikt att döda)... sen får jag fly ut i skogen för polisen kommer och letar efter mig och jag vill inte hamna i fängelse... sjuk dröm eller hur? dont mess with me or my clothes säger jag bara!? ;-)

nu skall jag trycka i mig lite frukost och så får vi väl se vad dagen har att bjuda på... jag har inga pengar (suck), får om en vecka ungefär, så det blir väl stanna hemma och plugga och glo in i väggen/kolla teve som vanligt typ.

Önskar jag var rik.

Pluggar



har pluggat någon timme nu, och uj, vad mycket det är att läsa... prov redan i början av nästa vecka igen, hjälp! bara en vecka sedan förra provet, så nu går det verkligen undan... bara å göra det man ska och vara gla´ ;-)

Sådeso!

Söta små saker...



har hittat en kokbok som jag verkligen vill ha. Söta saker av Théresia Erneborg! ser hur fin ut som helst (och ja, insidan verkar bra den med ;-) massa söta saker att baka.... :-)

Sveriges bästa blogg-kokbok 2010

Gourmand Cookbook Awards

Polkagrisbiscotti, lavendelmaränger, cheesecake med smak av rosor, mintchokladbrownies ... Therésia Erneborgs omåttligt populära kakblogg med retroatmosfär och massiv kreativitet har blivit en bok, och den är en riktig sockerchock. Här finns småkakor, mjuka kakor, sylt och marmelad, desserter, klasssiska husmorsknep och många tips.

Om jag har förstått det rätt så är boken ursprungen ur en blogg, och den hittar ni här... bläddrade bara förbi lite snabbt men jag såg flera grejer som jag skulle vilja prova på att göra rätt snart. bla söta rabarbermuffins som såg jättegoda ut, men det finns säkert mycker mer man vill göra om man tittar lite mer!

kostar 184 kr på adlibris och kan köpas här!


bra present tips till någon som gillar att baka... jag vill haaaa!! :-))

fredagsmys ♥



råkade fastna framför Pretty in pink efter middagen och jäklar vilken åttitals nostalgi! :-) hade varit perfekt med ett glas vin till..... längtar efter alkohol, haha! :-)



haha, ser ni att killen i gul jacka är Alan Harper i Two and a half men... såg det inte förrens i slutscenen :-)

TGIAFF (thank god it´s a free friday)



skönt det är att vara ledig!! dock har jag prov på tisdag så måste nog plugga lite (eller egentligen ganska mycket, haha....) i helgen... Men jag har inget planerat ändå så det kommer väl att funka :-) känner mig lite bättre idag faktiskt, var nog mest mat och sömn som behövdes....

Snitsigt ny uttrýck jag kom på föresten? Ibland får man sina stunder.... ;-P

Idag känner jag mig så tacksam för mina underbara vänner jag har i mitt liv... vet inte vad jag skulle göra om ni inte fanns ibland..... Ni vet vilka ni är. (hoppas jag :-)) jag bryr mig inte om "äkta kärlek" så länge jag har äkta vänner i mitt liv, för det är mycket viktigare..... faktiskt!

Nytt smyck.

Mothers for All är en NGO (non-governmental organisation) som stödjer kvinnor, främst i Botswana, som tar hand om föräldralösa och utsatta barn genom att tillhandahålla inkomstgenererande projekt (smyckestillverkning e t c).  Kvinnorna återvinner returpapper så som tidningar, kalendrar, posters och kartong för att tillverka papperssmycken i olika färger och former; ingen är den andra lik.

Över 100 kvinnor i hela Botswana har hittills blivit utbildade i smyckestillverkning. Dessa kvinnor tar hand om ca 300 barn, utöver sina egna. Nu vill organisationen vill växa för att kunna stödja fler kvinnor som på vå vis kan hjälpa fler barn, man vill därför exportera och sälja smyckena i fler länder. Accessora stödjer med glädje projektet och är en av Mothers for All's nya återförsäljare i Sverige.
  

 

Jag tycker särskilt armbanden är fina och speciella och det är alltid bra när försäljningen av produkter går till något riktigt bra! varför inte ett fint armband eller halsband till någon tjej du känner som fyller år nästa gång eller kanske ge bort som julklapp istället för att bara haffa något i en affär?

Finns hos Accessora!


Gravid mage, och lite till.



Lite nytt idag då. Skönhetsprodukter från veckorevyn, kräm och bodylotion från stockholmsgruppen och ett superfint rosa armband från Mint. I love. Älskar rosa och det här kommer bli fint i sommar. På bild ett ser ni min tjusiga gravidmage (haha) i ny klänning från H&M som också kom idag. Beställde lite grejjer från deras sommarrea, blev en likadan till mamsen så vi kommer väl se ut som tvillingar på semestern ;-) Är sjukt nöjd med partytoppen i korallrosa som lillfisen pillar på på sista bilden och så  blev det en puderbeige topp från H&M organic för typ 134 kr. Kap.

jag snappade upp ett kanon tips från en annan blogg, det är att köpa partytoppar i en storlek större än vad du brukar ha (passar super på just såna här modeller), då sitter dom lite skönt loose, och det funkade faktiskt på denna. blev mycket snyggare! Kan inte med tajta toppar.... jag har inte köpt eller använt ordet partytopp på flera år haha, men man behöver ju faktist ett par såna också har jag kommit på. Lite glam, och lite party. Längtar redan tils den får invigas till ett par höga klackar och snygga stora örhängen. FEST!

apråpå magen så fattar ni anledningen till att jag börjat äta nyttigare (försöker iallafall). ;-P Kommer se ut som en jäkla klump i sommar om det fortsätter så här...

fattar inte att klockan redan har hunnit bli över 22 nu? shit, den här dagen har verkligen bara försvunnit.... ska nog svänga ihop en sen middag och titta lite på teve. Så skönt med sovmorgon imorgon!

Ha det bra alla!


Babbel och sånt.

har varit på mitt GRÄSLIGASTE humör idag, nästan hela dagen. efter bion igår hade jag svårt att varva ner, vilket gjorde att jag somnade typ fem imorse... plus att katten fick sting som vanligt och for omkring, vilket inte gör det lättare att slappna av... sen upp kl halv åtta och så var det bara att knalla iväg till Universitetet... kändes som hundra mil...... Ville bara hem, så fort jag var där, haha.... ingen rolig känsla alls.

Fick dock lära oss att ta venprov, och lite annat, så det var väl intressant det... fick ut massa blod på första försöket.... blodet bara spruta..... kände mig som en elak sjuksköterska... haha, nej, nu skojjar jag..........;-P Lite sömn efter att jag kom hem fick mig dock på bättre humör, och så har jag varit och hämtat ut paket från veckorevyn och H&M,vilket gjorde mig lite gladare faktiskt ;-P kanske visar lite bilder sen.......... fick så fina grejs från VR (prenumationspresent)...........

Hoppas inte helgen bjuder på sjukdom, känner mig lite konstig, gått och hostat, varit varm/kallsvettig och snorig (som vanligt), men är ledig ända fram till tisdag nu, så bara å ta det lungt....

Ja, det var min otroligt väldigt intressanta dag det ;-) men varje dag kan ju inte vara helt faboulus, vi lever ju inte i en sex and the city värld, tyvärr.

Something old, something new....



har precis kommit hem från bion, såg Something borrowed med L som är en go gammal vän.... :-) det var en riktigt bra film, både rolig och underhållande och romantishk och allt, ja, ni fattar....... se den om ni kan! Kate Hudsom var bra, as always!


garvar....

Så sjukt roligt!!

blev lite sugen på att festa...



nu när jag hörde Katy Perrys nya Last friday night haha..... Så klockren! hoppa upp o studsa till den och jag lovar du blir lite gladare ;-) Katy är såå cool, finns inget bättre när tjejer vågar vara roliga och kan göra bort sig.. typ ;-) kommer ni ihåg när man hoppade och gjorde fresh prince dansen föresten? var råcoolt när jag gick i mellanstadiet haha! (praktiseras i videon ;-)


idol.

taggad tjej

har varit i skolan, trodde vi hade heldag idag eftersom det stod så på schemat men vi slutade vid tolv. Najs. Har precis tryckt i mig mackor + gröt och sitter nu o klappar en kelsugen katt framför mig. Bra att kunna kombinera det med en laptop på sidan :-) måste komma ihåg att lämna tillbaka ett par filmer nu innan bion ikväll. ska bli veeldigt trevligt att komma ut lite.... hoho jajaja.... ;-P

gick rätt bra i skolan idag faktiskt, höll mig pigg "hela" dagen och var inte ens trött när jag gick upp i morse trots att jag inte la mig förrens typ ett inatt.... dock har jag redan hunnit hälla i mig ungefär tre koppar kaffe så det kan ju ha med saken att göra, får se om jag somnar på bion ikväll istället ;-)

måste plugga lite nu i eftermiddag också eftersom vi skall göra lite praktiska övningar imorgon och då måste man ha det lite teoretiska i sig innan också...

Dagens bästa :-)



Sallad! Romansallad, baby tomater, stekt halloumi, kyckling, paprika, chasewnötter och vitlökssås. I likie..... luras icke av den lilla portionen haha, har ätit typ fyra stycken på ett par timmar ;-)


inspiratione.

Dagens påminnelse; måste beställa nya linser!

Ska ta ett bad nu och sen titta på bachelorette (tönt ;-)

har föresten insett att jag just nu prenumererar på
- Elle
- Sköna Hem
- Veckorevyn
- Mama
- Amelia

Ett par måste ryka. tur det bara varit prenumationserbjudanden och inte tillsvidare prenumationer..... men dom går ju över i tillsvidare sen.... ska ta bort Veckorevyn, sköna hem och amelia så fort dom går ut i alla fall.... Gillar verkligen Mama trots at tjag inte har barn och Elle är ju givet.... fast Amelia är ju rätt skön den med....  stryker över dom som skall bort.......... har fått en dille på att beställa med erbjudanden den senaste tiden och få massa roliga grejjer på köpet..... en del rätt dyra och fina faktiskt :-) Fick två bio biljetter på posten idag från Mama! :-) Ska prova Your life nästa gång istället, verkar rätt bra och man fick en svindyr handkräm plus bodylotion från estelle and child och en valfri pocketbok plus nåt mer tror jag?

Svammel.......... ;-) rolig besatthet.... Men det blir faktiskt mycket billigare än att köpa lösnummer, plus att man får grejjer plus post (vilket jag lövar).

blir rätt uttråkad av böcker och har svårt att hitta de som intresserar mig tillräckligt för att köpa dem.... tidningar kan man ba bläddra i när man har lust lixom..... ;-P

Bad var det.

Godnatt.

Skitångest

jag lider av ångest. Fy fan vad jobbigt det ärrr........... känner bara för att klaga nu..... har haft ångest i ett par tre dagar nu vilket har lett till; huvudvärk, trötthet, ILLAMÅENDE osv, osv.... jobbigt. jag hatar mig själv för att jag har så lätt för att få det. hatar! när den väl kommer så är det inte bara något man kan skaka av sig och förtränga, (vilket jag såklart önskar), man får helt enkelt genomlida och gå igenom den tills den klingar av några dagar senare.... det är inte så att jag ligger och vrider mig i ångestatacker, sliter mitt hår och skriker som en galning som en del kanske tror nu haha, det är mer att man får den där jobbiga oron/rädslan/paniken (? vet inte hur jag skall förklara det) som inte går bort, och. så. vidare. det märks nog inte ens utåt. jag har googlat lite på det nu och just stress kan utlösa ångesten (duh) så man skall försöka undvika just det..... jag har specifika saker som utlöser min ångest ibland... alltså jag lider inte skitmycket av det så att det sabbar livet totalt och hela tiden, men det är ändå jobbigt att gå runt och känna så här till och från............. tar så mycket energi på nåt sätt, den bara äts upp och försvinner.....................blä. ska försöka att bli lite mer positiv nu för jag tror att den börjar gå över för den här gången snart... har ätit en riktigt god sallad, legat i sängen och njutit av ett par tidningar (ja, så gott det går då ;) och druckit Loka Smultron/citron. Det hjälper att ta hand om sig själv och ta det lungt och bara vara ibland. I alla fall för mig.



måste nog börja meditera mer ;-P

och ingen behöver bli orolig, ibland mår jag väldigt bra också, bättre dag för dag om man kan säga så ;-P Det är bara man själv som kan lära sig att hantera livet och ångesten som ibland kommer med den.

I like.



Lotta Djossou gör så himla fina smycken. Alla är handgjorda och görs av gedigna material. Mina favoriter ryms på dessa bilder ovan, medaljonghalsband, klockhalsband, och så pelikanarmbanden i mässing eller silver. Så coola och rockiga! Priserna ligger inte så farligt till för att vara så fina tycker jag, från 395 kr och uppåt. Kostar inte mer än att köpa en tröja, typ. Vill man ha i silver får man dock gå upp i pris, armbandet i silver kostar tex 1295 kr, men stora silversmycken kostar ju ;-P

Finns (som många andra favoriter) hos Accessora! :-)

plus med att vara singel!



1. att själv få bestämma över sittl liv.

2. mycket egen tid plus harmonisk sådan (om man vill ha det).

3. du kan låtsas att du har en pojkvän som fyller år, och sen köpa något åt dig själv istället för en födelsedagspresent till honom (1 gång om året). :-)

4. Ingen som blir sur när du kommer hem 05.30 från krogen (om du vill).

5. Du lär dig att bli fri, självständig och oberoende!

6. Ingen som dissar dig när du köper ett par nya skor (om du haft en taskig pojkvän).

7. Du är fri att ragga på precis vem du vill.

8. du behöver inte oroa dig för otrohet, seperation, jobbiga svärföräldrar eller skilsmässa.

9. Mer tid för DINA vänner!

10. Inga skitiga kallingar och strumpor på golvet.

11. du har allt dåligt bakom dig och allt bra framför dig!



ja, jag är rätt nöjd med att vara singel som ni hör! ;-)

Nu släppte ångesten...

Alltså, jag har gått och haft megafethemsk ÅNGEST i flera dagar över ett prov jag gjorde i skolan i fredags, så ja, sen i fredags ungefär..... Men loggade in nu på min elevsida på nätet och såg att jag fått Godkänt. 58,5 poäng av 66..... helt sjukt, jag hade knappt ens pluggat plus missat typ tre lektioner då dom gick igenom det viktigaste (som jag knappt fattade något av).... Men, vi har flervalsfrågor på våra prov, så det är ju bara att gissa sig fram om man ej kan, vilket jag gjorde på många frågor.... och tydligen mpåste jag ha prickat rätt.... helt sjukt, var helt inställd på omprov.....

Hade tom fått ett omdöme på sida om att jag varit "aktiv och duktig på lektionerna". HÖ HÖ!

Jättetöntigt att ha ångest över ett jävla prov jag vet, men jag är så rädd över att hamna efter i skolan eftersom jag MÅSTE vara klar med utbildningen till september, får ej mer tid efter det, och jag vill ju gärna ha en examen då, så jag kan söka jobb inom det jag utbildar mig i.... Så jag slipper gå arbetslös. Ja, ni fattar grejjen va?! ;-) Dessutom får vi bara göra ett omprov, så klarar man inte det så får man väl bekosta om kursen på komvux själv senare... typ....

har precis varit och lämnat plasma på blodcentralisen nu, och tryckt i mig en massa kladdkaka när jag ändå var där.... kände mig tjock.... haha..... Sen till ICA och handlade upp pauscheckarna man får, blev loka, sallad, HALLOUMI (gud vad gott det skall bli) och så chasewnötter till bion imorgon. Tänkte vara lite nyttig då och inte köpa godis. Duktig jag är, hejja!



kul bild..

ska shteka på den där halloumin nu tror jag..... satan i gatan vad gott.

Åh, så fina :-)



Jättefina smycken, nya hos Accessora. Gillar verkligen Erica Wiener! Priser från 299.


planering! :-)



hoppar upp och tränar nu.... om en halvtimme börjar;



en av världens bästa komedi serier :-)

jag är så sjuukt sugen på ; lakritspipor, pizza, cola zero, rödvin (suck!) och ostar. Men jag har karaktär, jag HAR karaktär... (och en dålig ekonomi, men vi kan ju låtsas att det är samma sak för en gångs skull).

Kram!

Min katt...


har blivit helt galen. kräver ständig uppmärksamhet, skriker när hon inte får det och jag typ inte TITTAR på henne så fort hon vill. Inatt stannade hon uppe till halv tre halv fyra och jamade ilsket. tror hon är uttråkad och vill ut på landet... hon är ju kastrerad så kan inte vara det att hon löper i allafall.

när hon håller på som värst så vill man faktiskt döda henne haha... gud vad hemskt det låter. Men ni förstår inte hur kattskrik känns när man är jättetrött och vill sova på natten haha...... men så fort man tittar på henne så ser hon ju ut ungefär som på bilden och man kan inte vara arg på henne för att hon är så söt :-)) jag försöker att hålla mig lugn, busa med henne när hon vill och inte hetsa upp mig och hoppas att det smittar av sig.... Katter alltså.....



Me, me, me!

I veckan blir det...



Bio! Mys! :-)

alla dessa facebook personligheter....




jag har precis ätit glass (det är faktiskt helg idag) och sovit middag. börjar bli som en bebis.

Snubblade över en lista över olika facebook personligheter, tyckte det var lite kul... :-)

Den fantastiskt lyckliga.
Älskar livet, sin perfekta man, sina underbara och duktiga barn... Ja, ni vet. Ingen som helst gråzon här inte. Här lurar det onekligen något väldigt mörkt i kulisserna eftersom INGEN kan vara så lycklig jämt och ständigt.

Typisk statusuppdatering:
Maken står och grillar på verandan och solen skiner....... skall hälla upp kvällens första glas vin, åååååå vad livet är UNDERBART och härligt!

Svennen.
Gillar sina barn, fredagsmys, dagsutflykter och chips. Lever i sin lilla bubbla och umgås mest med likasinnade. Inte särskilt spännande för utomstående.

Typiskt statusuppdatering:
Sol och skönt idag. lillen sjuk igen, sover som han skall ialllafall, älsklingen och jag får mysa i soffan till på spåret och en påse estrella :-) Jobb imorgon som vanligt.. bra att man hann klippa gräset idag i alla fall, phu, men skönt att ha de gjort :-)

Lustigkurren.
Ordvitsar om allt. Det ena skämtet mer långsökt än det andra.

Typisk statusuppdatering:
Tänker inte ge exempel. Ordvitsar är under min värdighet (det finns säkert massa motbevis i form av rubriker genom åren, men det  är inget jag vill kännas vid).


Kopieraren.
Hakar på varenda kedjeuppdatering. Av någon mystisk jävla anledning.

Typisk statusuppdatering:
Idag är det systerdöttrarnas vecka. Sätt in det här på din status om du har den gulligaste systerdottern i hela världen <3 <3 <3


Gnällspiken.
Motsatsen till den fantastiskt lyckliga (dessa personligheters sinnesstämningar är mycket beroende av hur deras omgivning ser ut). Har alltid något att gnälla över och gör det på ett så martyraktigt sätt som möjligt.

Typisk statusuppdatering:
Jaha, nu har man ont i halsen igen. Precis när man piggnat till från magsjukan. Typiskt nu när sommaren är här. Men den kommer väl regna bort som vanligt. Spelar iofs ingen roll när man är ensam ändå..............


Demonstranten
Använder Facebook för att få ut sitt budskap och gör det genom att vildsint dissa allt och alla. Politiker, fotbollsspelare, fotbollsdomare och kungligheter ligger särskilt illa till.


Typisk statusuppdatering:
Men nu måste väl ändå kungajäveln avgå?!?

Den duktiga:
Lite som den fantastiskt lyckliga, förutom att hon till på köpet är jävligt duktig också. Ger dig ständigt dåligt samvete över ditt egna halvlata liv och gör dig helt utmattad bara över att läsa om allt hon företar sig.

Typisk statusuppdatering:
Powerwalkat 45 minuter. Imorgon blir det stavar. Måste träna till tjejmilen. ska bli såå skönt att gå upp 06.00 och komma igång!

Ungkarlen;
Gillar öl och fest. Ogillar; att städa.

Typiskt statusuppdatering;
Sitter på bishop och tar en öl med Jensa. Fy fan vad gött!

Jetsettaren/resenären.
Gör dig ständigt grön av avund över alla fantastiska ställen han eller hon besökt och besöker. Finns inte någonstans människan inte varit eller fotograferat. Tilllslut vill och kan du inte längre titta på bilderna. Det smärtar för mycket.

Typiskt statudsuppdatering
Stranden i Dubai, klart fem plus!! -------------> (bild på paraplydrink och brunbrända ben).



känner ni igen er i någon? ;-)


TGIS



tränade ca 35 minuter imorse och sen blev det bad och frukost. så skönt! smörjde in mig med bodylotion från MOR och sprejjade en god parfym efteråt så känner mig som en liten luktärta nu, typ :-) skönt att vakna till ett nystädat hem! ska nog försöka plugga lite mer idag, och så blir det en sväng till affären. Lugn och skön SÖNDAG med andra ord! :-)

hade en lite jobbig mardröm som fick mig att grina lite precis när jag gick upp, men nu känns det mycket bättre. är nog bra för huvvet att röra på sig och släppa alla tankar... tänker inte låta såna saker få förstöra mitt liv..

Imorgon är det skola som vanligt och på torsdag eller onsdag (kommer inte ihåg vilken dag det var) skall vi faktiskt till universitetet och öva på provtagningar, blodprov och sånt. skall bli kul att få en spruta i handen och känna sig som en riktig sköterska haha ;-)


varning!

En liten VARNING, 2 hundar badade i en liten sjö mellan Älgsjöarna i Kolmården igår kväll.

Den ena dog efter 2 timmar och den andra ligger inlagd på Valla.

Sjön heter Holmsjön. Sprid detta vidare så att inte fler hundar drabbas!

candy!



nu åskar och blixtrar det här igen. jag hoppades på en rejäl regnskur också och nu har det faktiskt börjat regna. som godis för en pollenallergiker som mig :-)

somnade förut efter middagen och sov ett par timmar, var lite piggare när jag vaknade så det blev både lite träning och städning här hemma så nu är jag både tränad och har fint omkring mig. trevligt tycker jag :-)))

har googlat lite på om det är farligt att stå nära ett fönster när det åskar, och det verkar faktiskt som att det kan vara det. tycker det är lite läskigt, har ju soffan precis vid fönstret så kan inte sitta där nu... sitter som vanligt på golvet i hallen haha..... :-)

Hiss och diss.

jag hissar;



An Education. Riktigt bra och välgjord film om en ung tjej på 60 talet... plus för fina miljöer (paris på 60 talet!!) och vackra kläder. klart sevärd för alla åldrar!

jag dissar;



Somewhere av Sofia Coppolla. tyvärr, jag ville verkligen gilla den eftersom jag gillar hennes tidigare filmer... men den här filmen? eh, vet inte riktigt vad jag ska säga faktiskt.... den var fint filmad och kul att se dakota fannings lillasyster som spelar riktigt bra, men storyn har liksom ingen mening eller poäng, och slutet fattade jag inte ett skit av, fast det kanske berodde på att jag var så sjukt uttråkad när den väl började närma sig slutet att jag helt enkelt inte brydde mig om vad som hände haha :-) den hade några riktigt fina scener som var så typiska sofia coppolla, med fin och drömsk musik ni vet, men resten var mest lite blajjigt på nåt sätt. den var helt enkelt rätt seg och tråkig om jag får uttrycka mig så :-)

nu jävlar!



har tränat, ätit frukost och pluggat lite. bra start på dagen, känner mig så duuuktig!! :-) inte lika varmt ute idag, tycker det är skönt, gillar när det är lite svalare..... ska nog städa sen, orkade inte igår i den där hettan..... måste få lite frescht här hemma nu alltså!

Lite kul!



:-)

lite favoritklänningar



har för mig att de kommer från ASOS alla fyra. Så. himla. fina! en sak jag vill göra just nu, förutom att jäsa på stranden såklart, är att glida omkring i en fin klänning, fixad i håret och sippa på nåt glas mousserande... sommar!

tur att drömmar är helt gratis :-)

inte ett tropiskt djur



alltså, jag tror att jag KOKAR bort snart i den här värmen, och klockan är snart tolv på natten! kom nog precis på en anledning till att jag inte åker på charter så ofta..... står inte ut i sån här värme!

jag hörde på teve idag att människan i grunden är ett tropiskt djur, men det stämmer nog inte på mig haha!

dock är det säkert superbra för kroppen att svettas mycket!


Ny klänning



tittar på An education, mumsar jordgubbar och myser med kissen, bra start på helgen. klickade hem en klänning från H&M förut idag med, tror den kommer bli perfekt nu i sommar. Bara 99 kr! Har verkligen fallit för trenden med långa klänningar, så skönt i värmen, jag KAN inte ha byxor då, och shorts skall vi inte prata om ;-) (kanske nästa sommar haha).

dags att bli nyttig tjej!



har precis tränat en halvtimme, typ tredje gången för den här veckan. hejja mig! Måste verkligen styra upp mina mat och träningsvanor, känner mig som en köttbulle på ben och orkar knappt vända på mig i sängen på natten för att jag blitt så rund haha.... true story! Så nu blir det träning som gäller, mår så myyyycket bättre då. behöver ju inte vara så stor grej heller, en halvtimme om dagen räcker faktiskt för mig och har funkat i flera år.

och så det här med maten. nu när jag haft pollen och varit sjuk i typ två månader (eller längre) så har jag inte orkat bry mig om att fixa bra mat, och så tänker man att man kan få unna sig när man är sjuk och inte orkar... vilket gör att man bara blir tröttare och tröttare i längden. det är väl ok att äta lite skit om man bara gör det en dag och sen inte på två månader, men inte att göra det flera gången i veckan i flera månader. mina riskfaktorer om man kan kalla det så, är öl, godis, ostbågar och pasta och pizza.

jag tänker byta ut öl mot typ loka, godis mot fruktsallad eller jordgubbar/biggaråer (som är så sjukt gott), ostbågar mot nötter och pasta och pizzan (som jag ääälskar) mot ?? Någon som har ngt förslag. Körde mycket med fullkornspasta förut men har trättnat på det. får väl börja med klassikern mycket protein och lite kolhydrather som vanligt, en köttbit, massa sallad och typ ris.

men nu ska man visst köra mycket fett också? LCHF tänker jag på..........mycket fett och protein då? ;-)

jag illustrerar och sammanfattar detta men ett par väldigt pedagogiska bilder :-)




Om man tränar regelbundet och tänker på att välja ett nyttigt alternativ när man äter så har man en bra grund att stå på.

så kom inte och locka mig med choklad nu! :-)

Hm, nästa vecka ska jag på bio... Vad ska jag äta då? Popcorn funkar väl? :-)


friday, friday...


söt bild på springande barn jag tog förra sommaren, men idag är det studenterna som springer ut här i stan :-)

har varit och gjort prov (gick nog sådär, ehm...), och nyss smällt i mig lite frukost. blev gröt med jordgubbar, så gott. riktigt fint och VARMT väder idag, och så är det nog studentdag idag här har jag för mig. Kul för dom ;-P

jag har lite att fixa, måste posta lite brev och sånt idag... skulle verkligen behöva städa också, men det är ju inte favoritsysslan i den här värmen.... önskar jag kunde få vara på landet istället.....

Nu börjar det vissla och hurras här utanför.... GRATTIS alla studenter! :-)

dagens låt.

kan inte låta bli att skratta lite, nu är det fullt party precis nedanför mitt fönster haha... högsta volym!

the only way to feel love is to give love.



jag har haft den här låten i huvudet i några dagar nu..... en klar robyn favorit!

gjorde en supergod sallad nu på eftermiddagen, kyckling, tomater, fetaost, gurka, groddar, romansallad och vitlökssås... Men alltså, vad dyrt det är att köpa indrigienser till bara en sallad! jag hade nog sparat massor på att helt enkelt gå till typ JAVA och köpa en sallad där, färdig och klar.....men det är klart det är godast att själv få välja vad man vill ha i sin sallad :-)

funderar på att slå mig ner och kolla på Somewhere nu som jag inte hann med igår... såg precis en blixt utanför fönstret dock (tror jag), så får se om det blir ett roligt litet åskväder istället.... åska, försvinn! (gillar inte den här klibbiga värmen något vidare.. hade varit ok man var på landet eller stranden såklart, men inte i stan.)

var nog ingen åskblixt föresten, ser mer ut som en mås som flyger förbi.........


Mitt livs första arga lapp.

'
kände mig som en arg gubbe på 70 bast när jag skrev den... :-)



kan muntra upp er med en bild på min vackra (haha) bukett blommor jag fick med mig hem från landet.... (Är tant också, men har slutat skämmas för det).

:-)

Kram!

Somewhere





har precis kollat klart på Easy A, som var helt ok. inte i klass med Mean girls men funka att kolla på ;-p Ska se Somewhere ikväll också. tror den kan va bra, gillar Sofia Coppollas filmer! läste precis att den ska vara som  "a younger sibling to Lost in translation" också, så nu är förväntningarna skyhöga... aldrig bra.

arg!!

gud vad förbannad jag blir på en del saker.. för ett tag sedan så fick jag en jäkla PIANO kurs hemskickat till mig via brev. har verkligen inte beställt nåt sånt, och det kommer att kosta typ 150 kr per brev och bestå av 28 stycken sådana! fattar inte vart dom fått mina uppgifter från, fast dom hade felstavat adressen lite och postnummer och efternamn.. men det skall ändå vara till mig................aaaaaaaaaaaaaaaaaa......................måste dra iväg nu och returnera det. var tvunget att återsändas inom två veckor annars förbinder man sig till hela kursen tror jag?? jomenvisst, visst vill jag betala typ 3000 spänn för det här??? hoppas verkligen inte att det gått två veckor än, var ju sjuk förra veckan så har inte orkat ta tag i nåt..... sen glömde jag bort att posta det innan jag åkte bort över helgen. men glöm att dom kommer få några pengar..... kommer stämma dom om dom kräver nåt av mig.....

Grisar! (haha)....

har förövrigt precis varit till filmstaden och hämtat ut två gratisbiljetter till en förhandsvisning nu i Juni. lite najsare det. hyrde Easy A, Somewhere (en sofia coppolla film) och An education så ikväll blir det filmmys för mig och kissen :-). Ska bara springa iväg till brevlådan igen då... och hyperventilera.....

men dom kan väl inte kräva att man betalar för något som man inte ens har beställt?? tänk om jag hade varit bortrest eller något nu i två veckor och inte haft en aning om jag hade fått det här hemskickat, hade jag varit bunden till den här kursen ändå? hade hellre åkt i fängelse än att betalat, av ren princip.

Emma Roberts is Easy A



med risk för att låta som en fjortis så måste jag bara hyra filmen Easy A snart. Tror den har kommit ut på DVD nu... är en sucker för komedier, och jag tror den här är lite av Mean girls typen.... love it.

Trailern.

Lite tittarrecensioner;

"Lysande high school-film! Emma Stone är fantastisk i rollen som Olive. Filmen är hysteriskt rolig på sina ställen, brilliant dialog".

"Snabba, roliga repliker som bjuder på många skratt. Efter den här vill jag definitivt se mer med Emma Stone!"
 
"Fin romantisk film om en vilsen tjejs kamp för att bli en som hon inte är. Bra spelat."



fjortis @ heart. :-)


svammel girl

typ nyss hemkommen från skolan (hemsk morgon, fick gå dit med ofixat hår haha... kom på imorse att jag behövde tvätta det, och sen hann jag självklart inte torka och platta det alls så det stod åt alla håll.... ångest....) men nu är jag hemma igen, och som vanligt står det spagetti på spisen haha.... känns som det är det enda jag äter nuförtiden? men det är ju så lätt att fixa ihop!

Idag MÅSTE jag plugga lite mer, har prov på fredag och ligger så mycket efter känner jag... var ju sjuk förra veckan så orkade inte ens öppna böckerna.... tror inte jag kommer fixa det på fredag, men kan ju försöka i alla fall....

känner iofs alltid att jag inte kommer klara det, men har hittills fått minst Godkänt på alla prov ändå så... bara å köra... :-)





dags att prioritera ett besök hos frisören snart!

shoes for fall!



rätt balla dojs... eller vad tycker ni? lite jeffrey campbell stuk på dom eller hur? tror märket var Patouf.


j.c.


sjukt fina Jessica Simpson skor! :-)

neeee.. om man skulle ta sig i kragen och plugga lite stället? måste nog äta nåt också.... är en sån himla skonörd haha.... :-)

IIIIIIIIhhhh....



somnade i sängen förut och vaknade precis av en jättestor åsksmäll precis utanför fönstret.... höll på att skita på mig haha! Brukar inte vara rädd för åskan men nu var jag så oförberedd, så nu sitter jag inträngd längst in i hallen på golvet (!) med datorn och googlar på hur farligt det är att ha datorn på när det åskar.... smart.

sjävklart måste jag ringa precis i detta nu också, men jag vågar fan inte röra telefonen ;-P

gonna ride my bike until I get home...



dagens bästa låt!

Inte bra!



hade världens obehagligaste dröm inatt.... drömde att jag låg och sov, och vaknade av att ett spöke började strypa mig, långsamt..... hur vidrigt som helst... och mina drömmar känns alltid så himla verkliga, kändes precis som att det hände i verkligheten.... grymma drömmar man får, varför?

lyssnar på Mark ronson (min hemska, olyckliga kärlek jag måste försöka förtränga) nu och kokar vatten till spagetti, blir det och mammas hemlagade köttfärssås, gött mos, så hungrig :-)

Lite tankspridd....



har precs kommit hem från skolan. hade visst inte alls haft någon inlämningsuppgift över helgen, så var den ångesten borta. så skönt! var ju inte i skolan förra veckan eftersom jag var sjuk, men dom hade ej behövt göra den, utan vi fick diskutera den i klassen idag istället. mycket bättre tycker jag :-)

Nu tänkte jag göra frukost nummer två, var inte så hungrig kl 8 imorse så drack bara lite juice och blåbärssoppa.

Ställde gröt på spisen, och så råkade jag såklart bränna den nu när jag kollade facebook..... inte lite tankspridd och glömsk ibland..... säkert ungdomsdemens.... håhåjajaja.... :-D

orka göra om, ne. tar ett päron istället och väntar tills jag gör mat istället.....

Ja, det var min dag so far det... ;-P spännande va? :-)

men klockan är ju bara tolv, tänk att vad som helst kan hända. tänk! ;-P

(ehm, får nog sluta med mina totalt ointressanta inlägg snart och börja göra nåt riktigt istället? ;-))

Ska vila nu, äta, sen plugga lite tror jag...........sov JÄTTEDÅLIGT inatt, lite för ångesten över skolan tror jag, blev uppstressad precis innan jag skulle lägga mig, så kunde inte sova, somnade typ fem imorse, och så drömde jag massa massa konstiga mardrömmar.... är inte så jättetrött idag ändå, bara lite seg....bra det...

Se ya later...

bra att komma på en måndagkväll!



hur har jag lyckats förtränga att vi hade en inlämningsuppgift över helgen? guuud vad JOBBIGT!

en lätt släng av ångest.

Dä kommer aldrig att bli du och jaa.... :-/



Suck. När man hittar sin drömman (eller en av dem kanske, haha), så är han självklart förlovad, jättekänd, och bor i London och New york. Lyckas alltid hitta de bästa kombinationerna.... återkommer säkert om detta.

Här och här och här och här kan ni se mer av hans perfekta jävla nuna ;-P

kunde han inte varit min granne istället för?





kuriosa; han har producerat och skrivit nästan alla låtar till Amy winehouses album Back to Black (ett av mina absoluta favoritalbum, bara det är ju ett plus i kanten liksom,) och så är han bror med Samantha Ronson, som har varit ihop med Lindsay Lohan. Han är förutom låtskrivare  och producent även Dj, och gitarrist i sitt egna band. Har även jobbat med Lilly Allen och äger sitt egna produktionsbolag.

Ja, ni hör ju! ;-)

Tired



klockan är bara åtta och jag är redan jättetrött... funderar på att gå och lägga mig... haha, pensionär! får skylla på värmen, och så tog jag en öl för att fira nationaldagen (eller något sånt).

Godnatt då? :-)

Kram

Home sweet home...

Ah, hemma igen. Det är något speciellt med att komma hem, varje gång. har haft en superbra bortahelg och hur mysigt som helst, men det finns nog inte mycket som slår att komma hem ändå.... älskar att sjunka ner i min sköna säng och bara vaa´.... :-) äter lakrits just nu och klunkar lite blåbärssoppa, har precis packat upp, ställt krukväxterna i fönstret samt varit till Ica och handlat mjölk och sånt.

Imorgon är det skola som gäller som vanligt!



plockade med ett gäng blommor hem från landet oxå, så nu är det sommar även hemma hos mig. så najs alltså!

jag har fått lite tankar, eller funderingar kanske man kan säga, på att faktiskt flytta tillbaka till katrineholm igen.... har ju familjen och allt där.... men det blir ju absolut tidigast till hösten, efter att skolan är klar.... orkar jag flytta, igen? kanske nästa år isåfall. Skulle va så skönt att bo där, nära till familjen, nära till bad på sommaren... finns ingen sjö här, och jag saknar det verkligen, älskar att bara kunna dra till stranden på sommaren! katrineholm är så mysigt på sommaren, vill inte vara här då, vill vara där. och resten av året sitter man ju bara hemma i sin lägenhet och kurar ändå haha, så det kan man ju lika gärna göra där med. Right??

får se vad som händer....! :-)


vristlänk till sommaren ♥



Hittade dom här fina vristlänkarna på en sida, och det blev en beställning till mig och mamma som kommer snart. En rosa till mig, och en vit till mamma :-) Så fint med vristlänk till sommaren ju!

Den lilla boden design heter sidan ni hittar godbiten på :-) Bara 100 kr styck för vristlänken. finns matchande halsband som är lika fina de med.

frakten var väldigt billig, gick på typ 10 kr.

tror det blir sängen här snart.

har prov på fredag som jag försökt förtränga nu ett par dagar, men va fan, om man skulle ta och plugga lite också då? (inte så jättesugen som ni hör, haha :-)

Nattinatt!

Kladdkakefika hos bror.



har varit hemma hos bästa bror med familj och firat min brorson som fyller år (imorgon). Hela tio, uj så fort tiden går... och vad gammal jag låter när jag säger så ;-) vi åt kladdkaka med glass och fruktsallad, supergött var det :-)

Nu blir det big brotherfinalen och så skall jag fortsätta snutta lite på min öl jag hällde upp för ett tag sen.... Gött det med... :-)



Grattis fina A som fyller 10 år imorgon! :-)



Fixa naglarna i bilen på väg dit, check! :-)



Fika och bus, check.



Planerade in en rolig grill/fest kväll också, gillar! :-)

ditch him!



har precis tittat på "dumpa honom"! och nu ligger jag och lyssnar på foo fighters... ett av mina favvo bands... imorgon ska jag på födelsedagsfika, ska bli MYS! :-)

Lite sugen på en öl...



sitter i solen och undrar vad man skall hitta på idag? blir nog en slappardag som det ser ut nu.... Bära lite ved skall jag göra sen också... (lantsyssla, I´m a lantygirl). Pefekt öldrickarväder by the way tycker jag?

Jag klipte mig själv imorse föresten, bara topparna, och det blev väl rätt bra. köpte en sax på Dc morris (heter det så?) för 49 kr, liite billigare än att gå till frisören om man säger så... och så slipper man sitta i den där jäkla stolen i en timme, stirra på sig själv och pinas haha... Bara jag som har en lätt släng av frisörskräck??

Kram och så. Nu är det tamefanimej SOMMAR hörrni!! :-)



learning to....



walk again.

I löööve this vid :-)

Ni som gillar filmen Falling down måste bara kolla, så klockren! :-)


dagens livsfilosofi.



det finns massor av fiskar i havet, och om du sitter och väntar på den där jättestora, jättefina och alldels bästa fisken och ignorerar alla andra... då kommer du missa en hel massa jävla underbara fiskar under livet och bara sitta där och ha tråkigt. ut och lev istället, forget a about that big fish.

Sen finns det ju många, många, många fula fiskar också. dom skall man akta sig extra noga för..









gud så pedagogisk jag är, kärlek för lågstadiebarn :-D

You dont need love, I need love



Stor bubblare
på min bästasommarmusiklista2011 :-) I allafall en skön partylåt, perfekt för förfester kan jag tänka mig :-) Inte för att jag kommer festa så himla mycket i sommar ändå, men, ändå? :-)

idag gillar jag LIVET!



Sol, paj med vaniljsås, tidning i knät och massa bubblig Loka päron i glaset. Alldeles galant dag idag. ♥ Har nog inte mått så här bra som jag gör idag på länge. Väldigt länge.

dagens musik



Man down.


California king bed.

summa summarum; Jag gillar Rihanna! :-)

Sen är den här tjejen så duktig och söt så jag dör, måste bara tipsa :-)


Today is a good day



L.C i superfin grön bikini :-)

Sitter och fixar lite vid datorn och väntar på att dagens första kaffe skall  bli färdigt. jag var uppe tidigt imorse minnsann och tränade litegrann innan frukost (30 minuter på gåband haha, men bättre än inget!). Det blir en alldeles exeptionellt bra dag idag känner jag, solen skiner och jag är ju ledig :-)

kan nog t o m vara så att årets första bikinisession äger rum idag. Tur vi är på landet säger jag bara!

busy making life happening...



burit ved, ätit crabfishpaj, fikat, druckit vin, slappat i hammock. Gillar sommar!

eller så säger vi som vi sa igår



jag sitter och funderar på gamla uttryck. Saker som fräsiga, nedriga, hyvens, osv far upp i huvet gång på gång. Känner att det börjar bli dags för en liten revival av dessa ord.... Återstår bara att se hur man skall få in dem lite spontant i vardagssrpåket...

"Det var ju ett par fräsiga byxör du köpt!"

"Du är så himlans hyvens alltså?"

"Du där, vilken ruskig prick du är, nedrans vilken grej du gjorde!"

Ehm..

Lill lördag



jag har haft en supermysig dag idag med min familj. Ätit god mat, fikat, myst och busat :) Fick en fin klänning i present av min mamma, så lovely, blommig långklänning. :-D

Nu blir det snart mys med lite godis, öl, pistagenötter och Big brother!


Den här klänningen fick jag idag. Bara 199 kr på H&M. Älskar att den är så sval och i tunn, skön bomull, bara att dra på sig så är man lite sommarfin :-) Den är finare i verkligheten än på bild och är väldigt bra sydd, sitter jättefint på! :-) Blir fin i sommar till lite armband och platta sandaler.

I´d rather be alive than eating that cucomber.

jag sitter och äter frukost gröten och reflekterar över den senaste nyheten att tomater och gurokor från spanien blivit smittade med någon e-koli bakterie som lett till döden för folk som varit i tyskland och ätit dessa grönsaker? Fick höra det först igår, vet inte när nyheten kom ut, men det fick mig verkligen att könna mig dum som inte ens läser nyheter längre. (slutade med det förra året då jag inte klarade av det när jag mådde dåligt).

Jag menar, tänk om man, dum som en nöt, skulle gå och köpa en gurka precis när hela sveriges befolkning fått reda på att man kan dö av just det. Inte en ok död.

Trots det övervann jag min rädsla igår och åt faktiskt tomater.

Väldigt intresannt blogg inlägg, haha! :-)

Flowery summer



Alltså, jag är helt KÄR i Bjön borgs peace and love kollektion av underkläder. Titta bara! ca 179 kr styck...

Är det bara jag, eller är dom inte väldigt fina? :-)

Längtar tills man får ett jobb och kan unna sig lite underkläder, haha... :)

RSS 2.0